داستان کانون تک

اولین باری که دورهم جمع شدیم یادمه سال 1396بود، داخل یه فرهنگسرا در غرب تهران.

یادم نیست دقیقا چند نفر بودیم ، فقط یادمه که با یه هدف مشترک جمع شدیم ،اونم آموزش مهارت و کارآفرینی برای بچه ها از سنین کودکی بود .هدفمون ساخت دنیای جدیدبود  ، دنیایی که شاید خیلی هامون تو کودکی ازش محروم بودیم …
اولش فقط یه ایده بود … کم کم تبدیل به یک پروژه شد و در نهایت اجرا شد .

هدف ما، رسیدن بچه ها به دنیای ترسیمی ذهنشون در مسیر کارآفرین شدن بود .

اینکه قبل از هر کاری ، بتونن به هر مسأله ای خوب فکر کنن ، خوب تحلیل کنن و بهترین راه حل را برای رسیدن به هدف، انتخاب کنن و قبل از ورود به دنیای کسب و کار یک کارآفرین شوند .

زیاد دور از ذهن نبود رسیدن به این هدف فقط نیاز به ابزارهایی داشت که بشه با اون ابزارها بچه ها رو جذب این دنیای جدید کرد .
خب جذابترین ابزاری که میشد در عصر فناوری، بچه ها روجذب کرد ابزارهای دیجیتالی بودن که باید تلفیق میشدن با این هدف .
بالاخره با کلی بحث و تبادل نظر و تحقیق بالاخره ابزارشو یافتیم اونم استفاده ی کاربردی و ابزاری از نرم افزارهای برنامه نویسی برای کودکان بود…مهارتی که به قول کارشناسان دانشگاه mit مبدع این زبان کودکانه برنامه نویسی ،امروزه سواد محسوب میشد چون آینده بدون فناوری معنایی دیگه نداشت براشون.

برای شروع مسیر سخت و پراز فراز و نشیبی را طی کردیم اونم داخل ایران …جایی که نگاهها مخالف دسترسی بچه ها به این ابزارها بود .هیچ‌کس دنبال تبدیل تهدیدها به فرصت ها نبود نگاه دفعی بیشتر از نگاه جذبی بود. به قول یکی از دوستان هر روز پشت وانت سوار می‌شدیم و داد می‌زدیم …دوره ی برنامه نویسی داریم ..دوره حل مسأله داریم … بدو بدو بیا الان تموم میشه …

خلاصه بگم براتون که با کلی سعی و تلاش و کارشناس و …نشستیم و کلی تحقیق کردیمو کلی ترجمه و کلی سرفصل نوشتیم ، نهایت شد ،یه تلفیق زیبا از فلسفه کودک با برنامه نویسی کودک … الان خیلی ها مجموعه ما رو میشناسن به نام کانون تک ، کلی تفاهم نامه و قرارداد و مجوز داریم …. اما وقتی به عقب نگاه میکنم میبینم خیلی از کسانی که روز اول همراه ما بودن دیگه نیستن ،،، خیلی ها کم آوردن و رفتن خیلی ها هم …. بماند ، اما می‌خوام بگم موفقیت دور از ذهن نیست …. کافیه با تمام سختی های مسیرت بجنگی تا به هدفت برسی.

اهداف ما

در حال حاضر با گذشت بیش از 7 سال از شروعِ کار ، این مجموعه یعنی کانون فناوری کودک و نوجوان (کانون تِک) در راستای آموزش و مهارتِ کار آفرین شدن برای کودکان و نوجوانان ،مفتخر به برگزاری دوره های برنامه نویسی از ابتدا تا تکمیلی و همچنین دوره های مهارتی گرافیک دیجیتال در فضای نرم افزارهای گرافیکی  به صورت ترمیک  ،در کنار دروس مدرسه است .

این آموزش در حال حاضر در اکثر کشورهای پیشرفته ی دنیا جز دروس اصلی مدرسه شده ، به نحوی که معتقدن در عصر فناوری ، نداشتن سواد برنامه نویسی به نوعی بیسوادی محسوب میشه
و کودکان و نوجوانان باید در کنار دروس مدرسه این فرایند رو آموزش ببین تا بتوانند در هر شغل یا مهارتی که در آینده وارد میشن از این سواد بهره مند گردند.

اهداف آموزشی این دوره که باید به عنوان والدین بدونیم

اول اینکه بچه ها هیچ پیش نیازی از آموزش کامپیوتر نیاز ندارن

دوم اینکه با آموزش این مهارت فرزندان ما ، با رویکرد فلسفه کودک که به نوعی آموزش جزیی نگری و تحلیل و حل یک مسأله است آشنا میشن. یادگرفتن تحلیل برای هر مسأله قبل از گرفتن نتایج آنی و پیدا کردن راه حلهای مناسب ، با توجه به نتایج مختلف ، باعث افزایش قدرت تفکر ، انتخاب آگاهانه و درست برای هر فرد میشود که جز اولین اصول زندگی فردی و اجتماعی است.

سوم اینکه بچه ها با یادگیری این مهارت ، پروژه نویسی و طراحی و اجرای پروژه های متعدد را یاد میگیرند.

چهارم اینکه این زبان برنامه نویسی در دانشگاه mit آمریکا طراحی با توجه به نیاز و سطح درک کودکان و نوجوانان طراحی شده است و دارای رودمپ آموزشی است و محدود به اسکرچ نمیشود و امری فرایندی است مانند زبان انگلیسی که به صورت ممتد در کنار سایر دروس باید آموزش داده شود تا به مرور فراموش نشود .

پنجم اینکه آموزش یک مهارت کاربردی کنار دروس مدرسه بچه ها می‌تونه خیلی از دغدغه های کنکور و دانشگاه و شغل رو در آینده برطرف کنه ، چون داشتن یک مهارت یعنی ایجاد اعتماد به نفس و آرامش برای انتخاب مسیر شغلی و کسب درآمد ازسنین کم

ششم اینکه الزاما هر کس مهارت برنامه نویسی رو داره در این سن یاد میگیره قرار نیست برنامه نویس بشه برای اینکه ،
اگر کمی به محیط پیرامون زندگیمون توجه کنیم خواهیم دید که همه چی حتی همین گوشی موبایل که در دستمونه ، هوشمنده ،
پس لازمه ی زندگی هوشمند داشتن دانش هوشمندسازی است حتی اگر در آینده یک برنامه نویس نشویم .

هفتم اینکه داشتن دانش برنامه نویسی در آینده کمک می‌کنه که تحلیل گر خوبی باشیم برای شغلی که قراره در آینده انتخاب کنیم . چون در برنامه نویسی ما یاد میگیریم جزیی نگر باشیم و قبل از هر انتخابی تمام جوانب مسیر را کاملا جزیی و هدفمند بسنجیم. خاصیت برنامه نویسی آموزش جزیی نگری و دقت است .

هشتم اینکه این آموزش تهدیدی را برای بچه هامون تبدیل به فرصت کرده است ،کودکان ما به جای بازی و وبگردی های بی مورد ، با این آموزش هدفمند در این فضا زندگی میکنند. بازی سازی و ساخت انیمیشن زمینه مناسبی است تا این تهدید را تبدیل به فرصت کنیم . در فضایی که شاید بچه ها اصلا حس نکنند که دارن آموزش می‌بینند

نهم اینکه داشتن یک ابزار دیجیتال به عنوان دفتر مشق برای تمرین برای تمام کودکان ضروری است

حرف آخر

در آخر اینکه ما مربیان و شما والدین باید در کنار هم باشیم به جای منع و مقاومت، با آگاه سازی و آموزش امنیت به کودکان در فضای مجازی این مهارت را به بهترین نحو ممکن آموزش بدیم تا بچه هامون از دنیا عقب نمونن

یه سرچ ساده نشون میده که برنامه نویسی اسکرچ این روزها در تمام مدارس کشورهای پیشرفته دنیا جز دروس اصلیشون شده
مراقب باشیم عقب نمونیم یه وقت